Am creeat acest blog in speranta celor care inteleg ce scriu,creez,visez si apoi transpun tot pe hartie. Nu ma astept sa intelegi ceva din aceste ciudatenii,dar macar as vrea sa deschid o poarta in mintile voastre acoperite de frunti incretite.Fragmente din mine sunt aici pentru a le impartasi voua.Vreau sa fiti altceva un gand ,o lacrima sau un strop de fericire...Bun-venit in Raiul meu!

joi, 17 iunie 2010

Si am deschis o vara..


M-am invelit in nopti de vara cu vise.Ei bine acele vise s-au spulberat,si stii unde? Intr-o gaura mare din tine. Nu le mai pot lua inapoi si uite, ca sa iti demonstrez, ca daca tu ai deschis o gaura in tine ,prin care sa intre visele mele ,ce le tes cu multa dragoste,am deschis si eu o vara. Mi-a fost greu pentru ca nu am vrut sa aibe vise dar nu se putea asa ca am inventat propria mea vara ,cu prieteni langa foc ,cu sunetul marii care aluneca pe valurile sale ,cu o umbra fada care sa alunge intunericul si sa aduca soarele. A fost greu sa fac asta ,o vara cu povesti ,pe care sa nu le uiti vreodata. Stiam ca nu se va implini si nu ,nu vroiam vise pentru ca din nou intrau in gaura aia mare din tine! Si am creeat un copil. Daca ai sti cate sperante isi facea ,vroia sa pluteasca pe mari de placeri.Sa fie iubit,dorit.Sa pluteasca pe stoluri de fluturi albastii,Fiecare aducand o bucurie,o placere,o clipa dar doar una in care sa creada ca soarele exista. Dar stolul acela s-a imprastiat de vant,de vantul rece si atunci copilul a spus unuia dintre fluturii din stol:”Te rog,mai stai cu mine fluturas gingas,Inca o clipa de vis..” Era tare frig deja pe plaja goala, pe care am creeat-o,nu era nici o barcuta pe mal cu care sa se joace. Copilul privea in fiecare zi intinsul dintre mare si soare .Soarele pe care defapt nu il simtea,era ca si o fotografie ,ii amintea ca acel soare l-a facut fericit odata..Si asta e vara pe care deja am aruncat-o in mare,un amurg de vise spre care am urcat..

luni, 14 iunie 2010

Si mi-e dor...

Mi-e dor de casa bunicilor ,de visinul din fata blocului in care ne uracam si care statea sa cada sub greutatea visinelor carnoase si dulci. Parca imi ploua in gura cand ma gandesc la gustul lor dulce-amarui. Departarea parca te sperie,si poti sa te pierzi prin lanul acela de grau de la Gheraiesti,dar stii ca undeva la capat ,fie ca o iei la stanga ,fie inainte ,dai de Siret. Apa aia verde si serpuitoare care isi face drum printre lanuri . Padurile de stejari au fost martorii prieteniilor varatice ,cand iti bagai picioarele in apa rece ,sau stateai intins pe iarba si mirosea placut a vara .Cand stateai molesit la soare pe capota masinii si se auzea o melodie ,cu care ai identificat tu vara aia mai tarziu .Mi-e dor sa joc remi cu bunica pe balocon,sa stau de povesti pana noaptea tarziu cu verii mei.Sa stam cu prietenii la o chitata in parc si sa radem pana ne dor obrajii ,sa privesc stelele in iarba. Mi-e dor de mireasma de acasa,imi gadila in fiecare primavara narile sub geam ,si parca toate simturile se trezesc intr-un cantec de Mai . Mi-e dor si de dealurile pe care le colindam de dimineata pana seara cu unchiul meu,de cararile serpuite pe care ne pierdeam pasii si ne impleteam povestile . Mi-e dor si de muntele ala semet si incapatanat ,Ceahlau,unde imi petreceam verile cu bunicii,pe care reuseam sa il spunem intr-o dupa-amiaza ,pentru ca el sa ne asterne la picioare cel mai victorios sentiment .Pentru ca el sa ne arate ,dintr-o singura suflare toata lumea! Uite, acolo,in departare se vede infinitul si daca te rasucesti pe varfuri ,te inconjoara vaile inalte .Daca mijesti ochii si iti tii o secunda rasuflarea ,poti chiar sa vezi stelele .Aici,pe dealul asta mare ,timpul sta-n loc .In locul asta sacru il simti pe Dumnezeu mai mare ca oricand ,il simti in vantul care iti flutura parul ,in soarele care iti mangaie obrajii,in firul de iarba care iti gandila talpile ,in stancile care iti zgarie genunchii ,in norii care te cuprind si pleaca mai departe ca si cum ar mai avea o lume intreaga de strabatut .Aici poti sa iti regasesti credinta ,aici simti ca intradevar nu traiesti degeaba pe acest pamant si ca tot ce ti s-a intamplat pana acum a fost o minune . Da ,chiar asa, esti o minune a lumii,doar prin simplul fapt ca tu,dintre atatia oameni,stai pe acoperisul lumii si ii contempli frumusetea . Revenind la casa bunicilor,tot acolo va fi si la vara ,dar dintre cele doua”stele” va ramane doar una- Bunica,pentru ca cealalta s-a stins...La fel va ramane si Siretul si lanul de grau.Ciresul va inflori in fiecare vara iar dealurile vor ramane mereu sub pasii altor si altor calatori .Ceahlaul va ramane acelasi cuceritor de lumi si de vise ,vantul va bate milenii de acum aceleasi stanci si acelasi lacuri .

Dar tu ,bunicule nu vei mai fi niciodata la fel . N-as mai sti unde sa te caut si unde sa te gasesc . De tine imi va fi cel mai dor ,fiindca stiu ca nu te voi mai vedea niciodata .Pote destinul ne va aduce pasii la aceeasi rascruce vreodata ,dar tot spre alte directii vom pleca…Dar stiu sigur un lucru ,ca nu imi voi uita niciodata copilaria si cel mai important ,nu voi uita de unde am plecat si oamenii care mi-au fost alaturi mereu!